Nu börjar vi blåsa och svetsa fiber!

  • Inläggskategori:Information

Den 12 september börjar vi blåsa och svetsa fiber. Det första området för detta blir utefter Locköfallsvägen från bron vid Lockö Kvarn ut till väg 156 och sedan söderut till Bonared Västergård, Stenabo, Friared och Nordbacka.

Arbetet utförs av Företaget Link To Link. Därför kommer deras bilar och personal att synas i området. De kommer att blåsa och svetsa vid våra kopplingsskåp och vid våra fasadboxar. Det innebär att medarbetare från Link To Link kommer att gå in i trädgårdana och fram till boxen på husen. Ansvarig för arbetet är på Link To Link Björn Eneroth, tfn 076-008 67 60 och föreningens kontaktperson är Bert Axelsson, tfn 072-210 99 22.

Efter utvärdering av arbetet i det första området kommer vi att ta ställning till i vilken ordning vi fortsätter med blåsningen och svetsningen. Innan vi påbörjar det i ett område måste slangarna för fibern vara framgrävda till husen och de utvändiga fasadboxarna monterade. För vår planering vill vi att detta görs så fort som möjligt efter att gräventreprenörernas arbete är färdigt i ett område.

/Styrelsen genom Lars Arnell